Besparen energie met deze 10 tips

Nederlanders besparen energie op verschillende manieren. Het is namelijk ook makkelijker dan je denkt en het biedt je veel voordelen. Je bent hierdoor minder afhankelijk van gas en stroom en je werkt mee aan het verminderen van het broeikaseffect en klimaatverandering. Fijne bijkomstigheid; je bespaart soms tot wel 300 euro op je maandelijkse vaste lasten. Prettig geregeld!

Voor een efficiënte besparing energie moet je wel weten waar je allemaal op moet letten. Met kleine aanpassingen in je energiegedrag, maak jij al een groot verschil voor je energierekening én het milieu.

Tips besparen energie

Het is belangrijk dat je bewust bent van je energieverbruik. Onnodig veel energie gaat verloren omdat mensen vergeten het licht uit te zetten of de verwarming lager te draaien in ruimtes waar niemand is. Dit zijn de tee grootste energieverbruikers in huis en wanneer je hier op let, zal je je energierekening al snel om laag zien gaan. Met de volgende tips kun je gemakkelijk besparen energie:

  • Plaats een koelkast niet direct naast het fornuis, kachel of een oven. Hierdoor kost het meer energie om de koelkast koud te houden en wordt het energieverbruik hoger.
  • Maak de koelkast regelmatig schoon en hou de ventilatieopeningen en de rubbers in de gaten. Hierdoor wordt de restwarmte beter afgevoerd.
  • Ontdooi regelmatig je vriezer. Hoe meer ijs, des meer energie kost het om de vriezer op tempratuur te houden.
  • Weet je zeker dat je in bad wilt als je weet dat een bad ongeveer drie keer zoveel energie en water kost als het nemen van een douche?
  • Was op oudere tempraturen. Dit is goedkoper en zelfs nog beter voor je kleding. Net al het laten drogen van je kleding op een wasrek in plaats van in de droger.
  • Draai de thermostaat een uur voordat je gaat slapen omlaag. Een verwarming heeft ongeveer een uur nodig om volledig af te koelen.

Direct besparen op je energie?

Zo zijn er nog honderden tips die je kunt gebruiken om te besparen op je energiekosten voor je energieverbruik omlaag te brengen. Huishoudens besparen direct energie door een vergelijking te maken van de energietarieven bij meer dan 23 energieleveranciers in Nederland. Hierdoor bespaar je tot wel 300 euro per jaar en merk je direct verschil in je portemonnee.

Mede mogelijk gemaakt door online casino vergelijker www.gokverstandig.com