Gezond eten met vlag en wimpel

Gezond eten met vlag en wimpel

Hartelijk welkom op be2apple.nl, een website die als grap ontstaan is maar waar nu werkelijk aan gewerkt wordt. Ik ben een freak op het gebied van gezond leven en vertel mijn vrienden met regelmaat dat ze een appel moeten zijn om echt gezond door het leven te gaan. Mijn bijnaam werd daarom ‘wees een appel’ en dat is hoe de naam van de website ontstaan is. Een beetje een apart verhaal, maar wel des te leuker omdat het nu al een website is die helemaal bij mij past.

Waarom is gezond leven zo belangrijk?

Er wordt vaak gezegd dat een gezond leven het leven verlengt. Dat is niet mijn insteek. Het verlengen van het leven is namelijk niet zo interessant wanneer je geen goede dagen hebt. Mijn insteek is dat een gezond leven de kwaliteit van het leven aanzienlijk kan verbeteren. Je hebt meer energie, je voelt je beter en je bent gelukkiger wanneer je goed in je vel zit. Dat gaat niet alleen om het lichamelijke gedeelte, het gaat ook om geestelijk goed in je vel zitten. Wanneer je doet wat je leuk vindt, wordt het veel makkelijker om te genieten van het leven. Daarom is gezond leven zo belangrijk in mijn visie.

Om gezond te leven hoef je je niet te beperken tot een dieet van noten en water, en eventueel hennepolie. Om gezond te leven moet je naar jouw lichaam luisteren. Heb je een dag geen zin om te sporten maar wil je gewoon wat spelletjes spelen en een pizza erbij eten, doe dit dan. Je lichaam geeft namelijk zelf wel aan wanneer het genoeg is en wanneer je weer in beweging moet komen. Overigens is dit bijzonder gemakkelijk te doen. Verander kleine dingen in je leven. Ga niet met de auto boodschappen doen, maar pak de fiets. Loop eens een rondje na de lunch en pak de trappen in plaats van de lift. Het zijn kleine dingen, maar dankzij deze kleine dingen krijg je genoeg beweging om je lichamelijk en geestelijk prettig te voelen.

Uitbreidingen

Je kunt het gezond leven uitbreiden op de manier die het best bij jou past. Dat kan een dieet van hennepolie zijn, maar het kan ook de sportschool zijn. Zelf ben ik een week op vakantie geweest naar Zweden waar ik ben gaan wandelen en vissen. Dagelijks frisse lucht en verse zalm doet meer met je dan je denkt en dat maakt het nog makkelijker om vol energie weer verder te gaan met de dingen die je echt wilt doen. Overigens barst het daar ook nog eens van de paddenstoelen, bosbessen en andere vruchten. Wil je echt gezond gaan doen en wil je jezelf een boost geven, dan kan ik je dat echt aanraden. Je komt terug als een compleet ander mens en je hebt genoeg ervaringen om mensen urenlang bezig te houden zonder dat zij zich hierbij gaan vervelen. Lichaam en geest genieten volledig mee en dat is voor mij bijzonder veel waard!

Wat je nog meer kan doen om gezond te leven, kan je lezen in mijn volgende blog.